Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε δωρεάν βοήθεια για Απόφραξη λεκάνης τουαλέτας με κόκα κόλα και ξύδι αλλά και χωρίς ξύδι. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι μπορείτε να κάνετε αν βρεθείτε με βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας.

απόφραξη λεκάνης τουαλέτας με κόκα κόλα
Απόφραξη λεκάνης τουαλέτας με κόκα κόλα

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1 (ΧΩΡΙΣ ΞΥΔΙ)

Ας δούμε τα βήματα για απόφραξη λεκάνης με κόκα κόλα αναλυτικά:

  1. Αρχικά φοράτε τα γάντια (κατά προτίμηση πλαστικά και όχι μίας χρήσης πάντα).
  2. Κατόπιν ρίχνετε περίπου 3 λίτρα κόκα κόλα στη λεκάνη της τουαλέτας. Αν δεν υπάρχει χώρος πρέπει να αφαιρεθεί υγρό από τη λεκάνη.
  3. Ο χρόνος αναμονής είναι 3 ώρες.
  4. Μετά θα δείτε ότι η στάθμη του υγρού έχει κατέβει.
  5. Τότε μόνο θα ρίξετε ζεστό νερό πάλι περίπου 3 λίτρα στη λεκάνη.
  6. Ξεπλένετε και είστε έτοιμοι/έτοιμες.

Γιατί πρέπει να περιμένουμε 3 ώρες για να δράσει η κόκα κόλα;

Το κύριο συστατικό που έχει η κόκα κόλα δεν είναι το ανθρακικό αλλά το φωσφορικό οξύ. Αυτό δρα και λιώνει τα οργανικά λίπη. Το ίδιο συμβαίνει και στο στομάχι σας, εφόσον καταναλώνετε κόκα κόλα μετά το φαγητό. Βέβαια, συμβαίνουν και άλλες διεργασίες που θα εξηγήσουμε αμέσως πιο κάτω.

Ποιό είναι το φωσφορικό οξύ που περιέχεται στην κόκα κόλα;

Το φωσφορικό οξύ σχηματίζεται από την αντίδραση του οξειδίου του φωσφόρου P2O5 σε νερό H2O. Το πιο κάτω σχήμα είναι άκρως κατατοπιστικό.

Ποια είναι η χημική αντίδραση σχηματισμού φωσφορικού οξέος;

P2O5 + 3 H2O --> 2 H3PO4

οξείδιο φωσφόρου χημικός τύπος
Οξείδιο φωσφόρου - χημικός τύπος

Ποιος λέει να περιμένουμε 3 ώρες να δράσει η κόκα κόλα για την απόφραξη της λεκάνης;

Με βάση την εμπειρία και ανάλογα με το βαθμό βουλώματος της λεκάνης σας τόσος είναι ο χρόνος μέγιστης αναμονής. Αν θέλετε να δοκιμάσετε μπορείτε να βάλετε σε ένα ποτήρι κόκα κόλα ένα ή δύο μικρά κομματάκια κρέατος. Ωμά είτε βρασμένα δεν έχει σημασία. Αν περιμένετε περίπου 3 ώρες στο ποτήρι δεν θα υπάρχει το κρέας αλλά θα έχει γίνει διάλυμα.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, αν και εφόσον, το βούλωμα δεν οφείλεται σε οργανικά λίπη, π.χ. πατάτες και αποφάγια, τότε δεν αρκεί η κόκα κόλα για αποφράξεις γενικά. Αν δηλαδή έχει πέσει μέσα το πλαστικό από το αρωματικό λεκάνης θα χρειαστίτε υδραυλικό φιδάκι ή ατσαλίνα αν προτιμάτε. Και, βέβαια, έχετε τη δυνατότητα να μην κάνετε όλα αυτά και με 45 Ευρώ με απόδειξη να καλέσετε την εταιρεία μας για να αναλάβουμε: Τόσο την απόφραξη λεκάνης, όσο και τον καθαρισμό όλου του χώρου για να τον έχετ καλύτερα από πριν. Απλά καλέστε μας. Αν θέλετε να μάθετε τη ζημιά που προκαλεί η κόκα κόλα δείτε και το υπόλοιπο άρθρο.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2 (ΜΕ ΞΥΔΙ)

Στην περίπτωση με ξύδι, απλά πριν ρίξετε το ζεστό νερό στο τέλος, μπορείτε να ρίξετε ξύδι, που έχει, επίσης, διαλυτική δράση. Βοηθάει και δρα επικουρικά μετά τη δράση του φωσφορικού οξέος.

Τι συμπεραίνουμε με βάση τα παραπάνω για τη δράση της κόκα κόλα;

απόφραξη λεκάνης τουαλέτας

Ότι η κόκα κόλα εμπεριέχει χημικά συστατικά με κυριότερο το φωσφορικό οξύ. Αυτό σκεφτείτε πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσει στο στομάχι σας με τη χρόνια κατανάλωση.

  • Αναστέλλει τον κύκλο krebs των κυττάρων, δηλαδή τον κύκλο πέψης των κυττάρων και σταδιακά αναστέλλεται ο μεταβολισμός σας.
  • Έτσι, θα είστε εξαρτημένος/εξαρτημένη από την ολένα και μεγαλύτερη κατανάλωση κόκα κόλα στη διατροφή σας.