Τι είναι εκείνο που κάνει πολύ ισχυρότερη τη χημική αντίδραση σόδας και ξυδιού από ότι να περιμένετε τρεις ώρες να δράσουν 3 λίτρα κόκα κόλα; Δωρεάν tips!

Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή.

Πού χρησιμοποιείται στην απόφραξη αποχέτευσης ο συνδυασμός σόδας και ξυδιού;

Η απόφραξη ενός τμήματος δικτύου αποχέτευσης είτε πίσω από τη λεκάνη τουαλέτας είτε στο νεροχύτη με τη χρήση σόδας και ξυδιού είναι αρκετά δημοφιλής. Αυτός ο τρόπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οικιακό περιβάλλον. Ακολουθούν μερικά βήματα για τη διαδικασία:

Αποφράξεις λεκάνης με σόδα και ξύδι
Αποφράξεις λεκάνης με σόδα και ξύδι

Ποια είναι η προετοιμασία στην απόφραξη σιφωνιού αποχέτευσης με σόδα ξύδι ή κόκα κόλα;

 1. Αρχικά, θα πρέπει να συγκεντρώσετε τα εξής υλικά: σόδα (ημίκρυσταλλη ή κρύσταλλη), κόκα κόλα, ζεστό νερό, πιρούνι, κουβάς και πετσέτες.
 2. Αφαίρεση της προστατευτικής ροής: Αν υπάρχει προστατευτική ροή στον νεροχύτη, αφαιρέστε την πριν αρχίσετε τη διαδικασία.
 3. Ρίξτε σόδα: Ρίξτε περίπου 1/2 ποτήρι σόδα στον νεροχύτη.
 4. Ρίξτε ξύδι: Αμέσως μετά, ρίξτε περίπου 1/2 ποτήρι ξύδι (μπορείτε και κόκα κόλα) στον νεροχύτη.
 5. Αναμονή: Αφήστε την σόδα και την κόκα κόλα να δράσουν για περίπου 15 έως 30 λεπτά. Αυτό επιτρέπει στα χημικά να αναδραστηριοποιηθούν και να διαλύσουν τα απόβλητα και τα λίπη που προκαλούν την απόφραξη.
 6. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό: Αφού περάσει ο καθορισμένος χρόνος, η ροή του νερού πρέπει να έχει επανέρθει και να είναι απρόσκοπτη. Τώρα είστε σε θέση να συμβουλέψετε και φίλους σας για επιτυχημένη απόφραξη σιφωνιού στο σπίτι.

Πότε αποτυγχάνει η τεχνική απόφραξης νεροχύτη με μαγειρική σόδα;

Όταν έχετε ρίξει μέσα αποφάγια με ισχυρά λίπη, τα οποία στερεοποοιήθηκαν, είτε διότι δεν ρίξατε άφθονο ζεστό νερό εγκαίρως, είτε διότι δεν έπρεπε να το κάνετε καθόλου.

Ποια αποφάγια είναι εντελώς ακατάλληλα για το νεροχύτη ή την τουαλέτα.

Απαγορεύεται να ρίξετε αποφάγια από πατσά. Πολλοί συνάνθρωποί μας υποφέρουν από έλκος και έχουν τον πατσά συχνά στο διαιτολόγιό τους. Όμως ο πατσάς έχει κολλώδεις ουσίες, που αν στερεοποιηθούν μπορεί να καταστρέψουν το σωλήνα. Πράγματι, στην προσπάθειά σας να βάλετε ατσαλίνα στο σωλήνα μπορεί να τον τρυπήσετε και να χρειαστείτε υδραυλικό. Ο υδραυλικός θα εκτιμήσει στη συνέχεια πόση ζημιά έχει γίνει και ποια τμήματα του δικτύου αποχέτευσης πρέπει να αντικατασταθούν.

5 συμβουλές δωρεάν για απόφραξη νεροχύτη!

Σας δίνουμε 5 τρόπους να μη φτάσετε να πείτε "Έφραξε ο νεροχύτης":

 1. Τσόφλια αυγού ή από καρύδια δεν προορίζονται για νεροχύτες.
 2. Επίσης, υλικά όπως τα ζυμαρικά είναι άριστη πρώτη ύλη να φράξει ο νιπτήρας σας.
 3. Αρχικά, δεν πρέπει να πετάτε λίπη από αποφάγια, ειδικότερα κόκκαλα από κοτόπουλο.
 4. Υπολείμματα χρωμάτων: Μην ρίχνετε με τίποτα χρώματα επιχρισμάτων ή και λαδομπογιές στα σιφόνια.
 5. Δώστε προσοχή και στο επόμενο: Αν παίζετε με τα παιδιά σας με πλαστελίνες ή κάνετε κηπουρική, ποτέ μα ποτέ μην ρίξετε όσα δεν χρειάζεστε στο σιφόνι του νεροχύτη σας, διότι θα το πληρώσετε.

Καλέστε μας στο 2107666666

Όμως έτσι από μία απλή απόφραξη σιφωνιού νεροχύτη ή ξεβούλωμα λεκάνης θα έχετε πάθει το εξής:

Πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένος.

Δείτε και το υπόλοιπο άρθρο!

Τι να κάνετε στην απόφραξη αποχέτευσης ή νεροχύτη ή σιφονιού γενικά;

Αποφράξεις σιφωνιού με σόδα και ξύδι
Αποφράξεις σιφωνιού με σόδα και ξύδι

Αν δεν "το έχετε", που λέει ο θυμόσοφος λαός, τότε καλό είναι να το αφήσετε στους ειδικούς. Καλέστε μας 24 ώρες το 24 ωρο για κάθε σας πρόβλημα που αφορά στις αποφράξεις για να μην μπείτε σε μπελάδες. Επικίνδυνες ατραποί με τις δωρεάν συμβουλές που υπάρχουν στο ίντερνετ μπορεί να σας στοιχίσουν μία περιουσία.

Εν ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, έχετε σκεφτεί ότι οι παλιές σωληνώσεις μπορεί να λιώσουν με τη χρήση ποτάσας ή κόκα κόλα και άλλων χημικών και να τρυπήσουν; Η υγρασία και η μούχλα από κρυφά σημεία του δικτύου αποχέτευσης ή υδρορροής θα είναι ένα δυσεπίλυτο ζήτημα για τον επόμενο ενοικιαστή ή ιδιοκτήτη.

Τέλος, επειδή έχετε βάλει σωληνώσεις από uPVC, δεν σημαίνει ότι τώρα είστε ασφαλείς. Πάλι ο συνδυασμός από κόκα κόλα και καυτού νερού με οργανικά αποόβλητα μπορεί να κάμψει τις σωληνώσεις και να δημιουργηθεί φράγμα. Ακόμη, οι πλαστικές σωληνώσεις είναι πιο εύκολο να τρυπηθούν από ατσαλίνα. Εμείς συμβουλεύουμε δωρεάν, αλλά καλό είναι να απευθύνεστε πάντα στους ειδικούς είτε για αποφράξεις αποχετεύσεων είτε για αντλήσεις υδάτων είτε αποφράξεις φρεατίων.